2015年12月22日 星期二

我們是泥水工人

我們是泥水工人
(羅梅洛總主教的祈禱文,我給這段祈禱文下標題「我們是泥水工人」)

We may never see the end results, but that is the difference between the master builder and the worker. We are workers, not master builders; ministers, not messiahs. We are prophets of a future not our own.
~Archbishop Óscar Romero (1917.8.15-1980.3.24)

我們可能永遠看不到完工,這就是建築大師與泥水工人的不同。我們是泥水工人,不是建築大師,是僕人,而不是救世主。我們是一個不屬於自己的未來的先驅。
~薩爾瓦多殉道者 奧斯卡.羅梅洛總主教

20世紀偉大殉道者,雕刻在英國倫敦韋斯敏斯德大教堂的石像
Mother Elizabeth of Russia, 俄羅斯修女伊莉莎白
Rev. Martin Luther King, 美國馬丁路德金恩牧師
Archbishop Óscar Romero 薩爾瓦多總主教奧斯卡.羅梅洛
and Pastor Dietrich Bonhoeffer 德國潘霍華牧師(由左至右)

張貼留言